Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Saint-Saturnin

In het dorpje Saint-Saturnin staat een nog volledig authentieke, 12de-eeuwse, Romaanse kerk die ongeschonden het geweld van de Franse Revolutie heeft doorstaan. Slechts het puntdak van de toren behoefde restauratie.

Ook in dit gebouw vindt u weer de typische kenmerken van Romaanse kerken in de Auvergne, zoals een piramidevormige opbouw met bovenop een achtkantige toren. Naast de sobere kerk staat een 11de-eeuwse kapel, waarin een interessante 14de-eeuwse schildering hangt. In de kerk staan veel uit hout gesneden beelden en het noordelijke zijschip bevat een 15de-eeuwse muurschildering met een afbeelding van de heilige Gabriël. In de crypte staat een 14de-eeuwse Piëta.

Het vergulde hoofdaltaar van de kerk draagt de monogrammen van Marguerite de Valois en haar man Hendrik iv, de eerste uit de familie Bourbon, die het tot koning van Frankrijk bracht. Het altaar stond vroeger in de kapel van het nabijgelegen kasteel van de heren van La Tour d'Auvergne, de latere graven van Auvergne. Dit robuuste kasteel met wachttorens op de hoeken heeft een fraaie Franse tuin. Het dorpje Saint-Saturnin zelf is sinds het einde van de vorige eeuw in trek als woonplaats voor kunstenaars.

Abbaye de Randol

Ongeveer twee kilometer ten zuidwesten van Saint-Saturnin staat op de top van een heuvel de abdij van Randol. De stevige ronde toren en de smalle vierkante kerktoren zijn reeds van veraf zichtbaar. Het klooster werd gebouwd door de benedictijnen en kan bezichtigd worden. Het klooster is bedoeld als een oase van stilte voor de monniken en gelovigen. Het kloosterterrein is daarom alleen te voet bereikbaar. U kunt uw auto onder aan de heuvel parkeren.

ABDIJ RANDOL GEOPEND: Dagelijks 8-13 u. en 14-18.30 u.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Saint-Saturnin en Auvergne