Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Volvic

Bij de naam Volvic denken veel mensen aan het gelijknamige mineraalwater dat overal in de Auvergne verkrijgbaar is. Als u geïnteresseerd bent in het bottelingsproces van mineraalwater, kunt u gratis een bezoek brengen aan Sources de Volvic (richting Pontgibaud, afslag Sources de Volvic).

In het dorp Volvic staat de Saint-Priestkerk, waar een 14de-eeuws beeld van Maria met een duif te zien is.

VOLVICBRONNEN GEOPEND: Mei-sep. ma.-vr. 9-12 u. en 14-18 u„ za„ zo. en feestdagen 14.30-18 u.; apr. ma.-vr. 9-12 u. en 14-18 u.; okt. ma.-vr. 14- 18 u.

Andesietgroeven

Volvic ligt aan het einde van een gestolde lava-stroom van de vulkaan Nugère en is in de gehele Auvergne bekend om de andesietgroeves. Deze groeves leverden het bouwmateriaal voor veel kerken en kastelen in de omgeving. De kenmerkende zwarte kleur van het andesiet uit de lavastroom is in veel gebouwen herkenbaar. Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan een ondergrondse groeve in het Maison de la Pierre. Het meeste andesiet wint men tegenwoordig in dagbouw.

STENENHUIS GEOPEND: Mei-sep. wo.-ma. ieder uur rondleidingen tussen 9 en 18 u.

Frankrijk > Cantal > Marchal-Accommodatie

Camping Chalets De L'eau Verte

Vrijstaande, houten chalets in het hart van de Auvergne. Alle is gelijkvloers. De chalets hebben zicht op de bergen, platteland, bos, rivier,...

v.a. 510.00 p.p.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Volvic en Auvergne