Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Auvergne

Bij de naam Volvic denken veel mensen aan het gelijknamige mineraalwater dat overal in de Auvergne verkrijgbaar is. Als u geïnteresseerd bent in het bottelingsproces van mineraalwater, kunt u gratis een bezoek brengen aan Sources de Volvic (richting Pontgibaud, afslag Sources de Volvic).

In het dorp Volvic staat de Saint-Priestkerk, waar een 14de-eeuws beeld van Maria met een duif te zien is.

VOLVICBRONNEN GEOPEND: Mei-sep. ma.-vr. 9-12 u. en 14-18 u„ za„ zo. en feestdagen 14.30-18 u.; apr. ma.-vr. 9-12 u. en 14-18 u.; okt. ma.-vr. 14- 18 u.

Andesietgroeven

Volvic ligt aan het einde van een gestolde lava-stroom van de vulkaan Nugère en is in de gehele Auvergne bekend om de andesietgroeves. Deze groeves leverden het bouwmateriaal voor veel kerken en kastelen in de omgeving. De kenmerkende zwarte kleur van het andesiet uit de lavastroom is in veel gebouwen herkenbaar. Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan een ondergrondse groeve in het Maison de la Pierre. Het meeste andesiet wint men tegenwoordig in dagbouw.

STENENHUIS GEOPEND: Mei-sep. wo.-ma. ieder uur rondleidingen tussen 9 en 18 u.

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

10 prachtige bestemmingen in Auvergne