Departement Santa Cruz

Swipe

Buena Vista (400 m hoogte)

Dit rustige dorp, 100 km ten westen van Santa Cruz op de nieuwe weg naar Cochabamba, is de toegangspoort tot het noordelijke tropische gedeelte van Parque Nacional Amboró. Het dorp ligt iets boven de omliggende vlaktes, waardoor er een mooi uitzicht (buena vista) op de groene bergen van het Amborópark is. Vooral in het weekend komen mensen uit de stad om te relaxen aan een van de rivieren, maar tegenwoordig profileert het plaatsje zich ook als een centrum voor ecotoerisme, waar in alle rust van de natuur genoten kan worden. Tegenwoordig zijn er, net als in Rurrenabaque, projecten waarbij de lokale comunidad (gemeenschap)voor accommodatie, eten en tours zorgt, zodat de inkomsten van het toerisme bij de gemeenschap terechtkomen.

Bezienswaardigheden

Er is een centro de interpretación Amboró, op de weg naar de Río Surutú. Dit is een interessant bezoekerscentrum met informatie over het Amborópark.

Curichi Cuajo is een mooi natuurreservaat van 380 hectare, 1 km ten zuiden van de Plaza Principal. Het heeft een lagune die Buena Vista van water voorziet en is omgeven door bossen die tijdens veel neerslag onder water komen te staan. Er zijn wandelpaden uitgezet en bovendien zijn er twee uitzichttorens voor de observatie van vogels, die hier in grote aantallen voorkomen. Daarnaast zijn er de jochi (knaagdier) en urina (hert), waarop gejaagd wordt. 3 km naar het zuidoosten toe, op de weg naar Candelaria, ligt El Cafetal, een toeristisch complex (zie accommodatie), dat te midden van een koffieplantage ligt. Op de plantage worden rondleidingen gegeven.

Evenwijdig aan de weg van Santa Cruz naar Cochabamba loopt de Río Surutú, die de grens vormt van het Amborópark. De rivier is geliefd bij de Bolivianen, die hier kamperen op de witte zandstranden, picknicken of zwemmen. De dichtstbijzijnde plaats om de rivier te bezoeken is bij Villa Aquiles, 3 km van Buena Vista.

10 prachtige bestemmingen in Buena Vista (400 m hoogte) en Bolivia