Departement Santa Cruz

Swipe

Van Santa Cruz naar Samaipata

De eerste 60 km gaat door vlakke landbouwgebieden rond de Río Piray met veel fruitbomen. Bij km 30 is de dagelijkse markt van El Torno en vanaf km 60 bij het plaatsje Angostura begint de weg de stijgen. De weg volgt de Rio Piray door een nauw dal met steile hellingen totdat een spectaculair gevormd rood gebergte in zicht komt met een grote natuurlijke boog onder de top, Cueva de los Monos, die boven het plaatsje Bermejo uitsteekt.

Bermejo, (885 m, 80 km) is een klein subtropisch plaatsje, omgeven door het roodgekleurde, spectaculair gevormde gebergte Volcanes, en vormt een toegangspoort tot het zuidelijke gedeelte van Parque Nacional Amboró met enige interessante overnachtingsmogelijkheden.

Bellavista (1360 m, km 117). Iets voor Cuevas is de afslag naar het gehucht Bellavista, dat te bereiken is via een slechte weg. Hier is een mooi wandelgebied met afwisselende berglandschappen, kloven bedekt met bossen, rivieren, watervallen en uiteenlopende vegetatie met zowel cactussen als varens en bovendien veel vogels. In Bellavista is een simpele herberg met accommodatie en maaltijden, vanwaar diverse wandel- of paardrijtochten mogelijk zijn.

Amboro Tourist Service in Samaipata, 9039446293, [email protected]. Het gebied wordt Codo de los Andes genoemd, ‘de elleboog van de Andes’.

Cuevas, km 100, 93333197, is een klein privénatuurpark met drie watervallen, een geliefde plaats voor de Cruceños. De entree is 6 Bs en je loopt een km tot de eerste waterval, waar een heerlijke poel is met zandstrand. Een stijgend pad leidt naar drie andere watervallen. Kamperen is toegestaan.

10 prachtige bestemmingen in Van Santa Cruz naar Samaipata en Bolivia