District Bregenz

Swipe

Au

Hoewel het stadje, gelegen op een hoogte van 800 meter, pas in de 14e eeuw in de geschriften wordt genoemd, staat vast dat er zich al veel eerder bewoners in het gebied ophielden. Het waren Alemannen en uit de naam blijkt dat ze hun roots in Duitsland hadden. Het waren eigenlijk meerdere volkeren, (Alemannen = alle mensen). In 360 werden er nog veertien verschillende volkeren geteld, elk met hun eigen legeraanvoerder die toen al hertog genoemd werd.


Au bestaat uit een zeventiental buurtschappen, waarvan Argenau min of meer het centrum is. Binnen de gemeentegrenzen staan enkele kerken die een bezoek waard zijn. De oudste is een kapel in Au-Jagdhausen die dateert uit 1372. Op die plaats staat nu de parochiekerk gewijd aan St. Leonhard. Aanvankelijk gotisch, later in barokke steil uitgebreid. De kerk onderging voor het laatst een opknapbeurt in 2008, waarbij niet alleen het interieur prachtig werd gerestaureerd, maar ook de toren en de muur rond het kerkhof onderhanden genomen werden. Begraafplaatsen in Oostenrijk worden over het algemeen al goed onderhouden, dit kerkhof moet je zeker bekijken.

In Au-Rehmen staat de St. Josefskerk, oorspronkelijk gebouwd in 1664, maar pas in 1717 gewijd. Rond 1700 werd het schitterende altaar aangebracht, later beschilderd met een afbeelding van de Heilige Familie, door Wendelin Moosbrugger (liefhebbers zullen de naam herkennen van vele religieuze werken).


Au heeft ook nog een tweetal bedevaartskapellen. In Au-Argen staat de Maria Schnee kapel, gebouwd in 1743 en in Au-Berngat vind je de Unsere Liebe Frau im Walde die in 1955 gewijd werd.

10 prachtige bestemmingen in Au en Tirol en Vorarlberg