District Bregenz

Swipe

Damüls

Bij Au kun je via weg 193 het Grosses Walsertal inrijden. Je komt dan bij Damüls (1428 m). Hoewel het maar een klein dorpje is met ruim 300 inwoners (2014), Damüls is een buitengewoon populair wintersportgebied. Dat heeft alles te maken met het feit dat in het dorp officieel de meeste sneeuw van Europa valt. Gemiddeld krijgt het elk jaar een pak sneeuw over zich heen van 9,30 meter. Het is eigenlijk een wintersportgebied waarvan ook Uga, Oberdamüls en Schwende deel uitmaken. Het gebied ligt op een hoogte tussen 1400 en 2100 meter en is daardoor zeer sneeuwzeker. Ook in de zomer komen er veel gasten, de wandelmogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Er is wat strijd over wie bij wat hoort. Het maakt deel uit van het Bregenzer Wald, maar men voelt zich (zegt men) meer aangetrokken tot het Grosses Walsertal. Waarom de vrouwen dan gekleed gaan in Bregenzer Wald klederdracht en ook de muziekkapel uitsluitend optreedt in dezelfde klederdracht, blijft een beetje duister.

Voorbij Damüls kun je de weg vervolgen naar Faschina, Fontanella en Sonntag. Deze plaatsen behoren bij het district Bludenz en meer informatie over deze plaatsen vind je bij de beschrijving van dat district.

10 prachtige bestemmingen in Damüls en Tirol en Vorarlberg