District Bregenz

Swipe

Het Bregenzerwald

Vanuit het zuiden van de stad Bregenz voert de Bregenzerwald Bundesstrasse (wegnummer 200) tot aan Warth, op de grens met de provincie Tirol, om daar naadloos over te gaan in het Lechtal. Vrijwel de gehele weg, al eeuwen een belangrijke verkeersader, volg je de Bregenzer Ache. Het prachtige gebied is vanaf omstreeks de 10e eeuw, vooral op initiatief van de kloosterlingen van Mehrerau, een klooster in Bregenz, ontwikkeld. Een paar kilometer voorbij Egg heb je de mogelijkheid om af te slaan naar Schwarzenberg (696 m), een van de dorpen die je beslist niet over mag slaan. Een van de vroegere dochters van het dorp was Angelika Kauffmann, zonder twijfel de belangrijkste neoclassicistische schilderes die Vorarlberg voortbracht. Ze leefde van 1741 tot 1807 en ze liet prachtige schilderingen na in de 18e eeuwse parochiekerk. Ook haar vader was bekend om zijn schilderijen met religieuze onderwerpen.

Als je door het dal rijdt en je hebt kinderen bij je (trouwens de meeste volwassenen weten ook niet van ophouden) vergeet dan niet om even van de zomerrodelbaan in Bizau af te roetsjen. De baan is aangelegd op de flanken van de Hirschberg en is 1500 meter lang. Na het nemen van zo’n 70 bochten ben je weer bij het dalstation en de meeste mensen willen zo snel mogelijk weer naar boven. Het eerste stuk van de afdaling is erg steil, maar met een beetje voorzichtigheid is het allemaal niet zo moeilijk en zelfs ongevaarlijk te noemen.

Als je de weg door het Bregenzer Wald volgt dan zal het niet onopgemerkt blijven dat talrijke borden je wijzen op de Käsestrasse. Ruim 200 bedrijven nodigen je uit om op de boerderij het boerenleven van nabij mee te komen beleven en kennis te maken met door hen vervaardigde landbouwproducten.

10 prachtige bestemmingen in Het Bregenzerwald en Tirol en Vorarlberg