District Imst

Swipe

Het Gurgltal

Vanuit Sölden verder rijdend in de richting van het Timmelsjoch, de grensovergang met Italië, passeer je het Venttal, voor rustzoekers een aanrader. Je komt dan onder andere langs de Rofenhöfen, op 2018 meter hoogte, de hoogstgelegen boerderijen van Tirol die het gehele jaar bewoond zijn.

Nog dieper het Ötztal in kun je naar Obergurgl, vooral in de winter een attractief gebied met oneindig veel wintersportmogelijkheden. Het dal eindigt er dan, in de zomer kun je via het Timmelsjoch naar Italië.

Tegenwoordig is het een tamelijk riante weg, aan de Oostenrijkse kant zelfs meer dan dat, vroeger was met name de afdaling naar Merano in Italië een opdracht waaraan alleen de geroutineerde automobilist kon voldoen. Stap vooral even uit op het Timmelsjoch, hoewel het vaak behoorlijk fris of mistig kan zijn. Je hebt er een schitterend uitzicht en als het een beetje meezit kunnen de kinderen hun hart ophalen in de sneeuw. Het klimaat op het Timmelsjoch kan zeer wisselvallig zijn, neem dan ook iets warms mee. Het is een bekend verhaal dat toeristen die voor een dagtochtje in hun korte broek vanuit Italië, het Timmelsjoch wilden bezoeken, er noodgedwongen moesten overnachten vanwege het feit dat ze er, hartje zomer, ingesneeuwd raakten.

10 prachtige bestemmingen in Het Gurgltal en Tirol en Vorarlberg