District Innsbruck Land

Swipe

Hall in Tirol

Op slechts luttele kilometers van Innsbruck ligt Hall, beter bekend als Hall in Tirol (574 m). Het oude stadje met z’n prachtige St.Nikolaus parochiekerk uit 1752 is een bezoek zeker waard. De St.Magdalenakapelle is een stuk ouder, deze werd in oorsprong werd gebouwd in 1330 met als pronkstuk het laatgotische altaar. Nóg ouder is het gemeentehuis, het werd als burcht voor de graven van Görz-Tirol gebouwd tussen 1295 en 1335. Sinds 1406 is het overigens al als gemeentehuis in gebruik, en behoort daarmee tot de oudste overheidsgebouwen die als zodanig dienst doen in Oostenrijk. 
Hall heeft sinds 1303 al stadsrechten en de naam Habsburg is onverbrekelijk met de stad verbonden. Het Tiroolse geld werd sinds 1477 in Hall geslagen.

Hall heeft, zoals zoveel plaatsen in Oostenrijk, zijn welvaart aan de zoutwinning te danken gehad en lange tijd behoorde het tot de belangrijkste plaatsen van het Habsburgse rijk. Het plaatsje kreeg geschiedkundige bekendheid nadat keizer Maximiliaan I en zijn tweede vrouw Maria Bianca Storza uit Milaan er in 1494 in de echt verbonden werden. 
De geschiedenis van het stadje herleeft in het stedelijk museum, geïnteresseerden in mijnbouwprojecten kunnen de geschiedenis daarvan achterhalen in het Bergbaumuseum. Neem de kinderen vooral mee!

10 prachtige bestemmingen in Hall in Tirol en Tirol en Vorarlberg