District Innsbruck Land

Swipe

Het Sellraintal

Een stukje voorbij Telfs, ter hoogte van Kematen kun je vanuit het Inntal linksaf het Sellraintal in. Als eerste plaatsje passeer je dan de naamgever van het dal: Sellrain. Aan de noordzijde van het dal, op een hoogte van 1243 meter, staat de bedevaartskerk St. Quirin. Het gotische ribgewelf en de prachtige schilderingen en fresco’s maken het een bezoekje waard.

Ter hoogte van Gries kun je nog een klein zijdal in, het Lüsenstal dat je uiteindelijk in Lüsens brengt, een uitgelezen startpunt voor prachtige wandelingen.

Je kunt ook vanuit het Ötztal via Ötz het Sellraintal inrijden, de weg omhoog is zeker spectaculairder. Van welke kant je het dal ook inrijdt, je komt altijd bij Kuhtai uit, op ruim 2000 meter en een gekend wintersportgebied, maar in de zomer een prima uitgangspunt voor lange wandelingen in de Stubaitaler Alpen. De geschiedenis van Kuhtai gaat ver terug, het wordt al genoemd in documenten uit 1280.

Keizer Maximiliaan I ging er rond 1500 al jagen, maar het duurde tot 1622 voordat er gebouwd werd. Men bouwde er een jachtslot voor de keizerlijke familie, maar de toegangswegen waren bar slecht. Vandaar dat men enkele jaren later vanuit Sellrain begon met de aanleg van de huidige weg door het dal. Het jachtslot bestaat nog steeds, nabij het stuwmeer zie je het Hotel Jagdschloss Kuhtai. Door de loop van de eeuwen is er wel het nodige aan verbouwd en je moet behoorlijk diep in de buidel tasten om er een weekje te mogen verblijven (wat overigens alleen in het winterseizoen mogelijk is).

10 prachtige bestemmingen in Het Sellraintal en Tirol en Vorarlberg