District Innsbruck Land

Swipe

Wattens

De naam van Swarovski zal altijd met Wattens (564 m) verbonden blijven zoals de naam Kristallwelten altijd bij Swarovski zal horen. Was Swarovski nauwelijks 20 jaar geleden nog een fabriek waar kristallen voorwerpen vervaardigd werden met een aanpalend winkeltje waar je die kleinoden kon kopen, vandaag de dag is het Erlebnismuseum Kristallwelten Swarovski een toeristische trekpleister van de eerste orde. De kunstenaar André Heller maakte er, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf in 1995, ook een echte belevenis van. De gedeeltelijk onder de grond gelegen ruimten tonen kristal in al z’n facetten met licht, kleur en zelfs klank. Het museum toont de grootste en het kleinste geslepen kristal ter wereld en er zijn met regelmaat bijzondere tentoonstellingen. Jammer dat de toegangsprijs zo hoog is. Troost: als je iets aanschaft krijg je achteraf alsnog korting op de entreeprijs.

Als je toch in Wattens bent: neem een kijkje bij de Karlskirche. Voor degenen die zo’n beetje zijn uitgekeken op al het gotische, het romaanse en de renaissance dat de meeste kerken in de aanbieding hebben, is een bezoek aan de fotogenieke Karlskirche een verademing. Hij dateert dan ook uit 1920 en heeft nog geen geschiedenis.

Ooit in een onderwaterrestaurant gedineerd? In Wattens kan het in het Tiroler Alpenbad, een groot en verwarmd openluchtzwembad.

10 prachtige bestemmingen in Wattens en Tirol en Vorarlberg