District Landeck

Swipe

District Landeck

Regionale toeristenorganisatie

Malserstraße 10
A-6500
Landeck
Tel. (00)43 (0)5442 – 65 600

www.tirolwest.at

[email protected]

Let op: niet elk district heeft een overkoepelende toeristenorganisatie; 

via Google: naam van de plaats gevolgd door het woord tourismus, kom je meestal wel op de plaats van bestemming. Bijvoorbeeld:  Prutz tourismus.

Inleiding
Het district grenst in het westen aan het district Bludenz in Vorarlberg, in het oosten aan het district Imst, in het noorden aan het district Reutte en in het zuiden aan Graubünden in Zwitserland en aan de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Het district is het gemakkelijkst te bereiken vanuit het Duitse Füssen, via weg B179 naar Reutte in Oostenrijk, de Fernpassstrasse, Nassereith en Imst om vandaar uit naar (je bestemming in) Landeck door te rijden.

De inwoners van het district bestaan voor een belangrijk gedeelde van de toeristenindustrie, anderen vinden hun bestaan in de bouwnijverheid, de textielindustrie en de voedingsmiddelenindustrie. Ook trekken tal van inwoners naar Imst of zelfs naar Innsbruck om er hun brood te verdienen.

Het Paznauntal met Ischgl en Galtür

Als je bij Pians, even ten westen van Landeck, linksaf gaat, dan kom je in het Paznauntal. Het is, wat de taal betreft, een beetje afwijkend van de rest van Tirol omdat er Reto-Romaans gesproken wordt. Voor ons onverstaanbaar (maar heb je weleens geprobeerd om een inwoner van bijvoorbeeld Schwaz te volgen?), gelukkig kun je er met Duits goed terecht. De taalafwijking is ontstaan toen herders vanaf de 9e eeuw vanuit Zwitserland het dal binnentrokken en zich daar vestigden. Aan het einde van het Paznauntal kun je doorsteken naar Vorarlberg. Het is een prachtig dal dat de loop van de rivier Trisanna volgt.

10 prachtige bestemmingen in District Landeck en Tirol en Vorarlberg