District Landeck

Swipe

Het Kaunertal

Vanuit Prutz kun je een uitstapje maken in het Kaunertal. Een spectaculaire natuurbelevenis. Het Kaunertal is als geheel één zelfstandige gemeente. De eerste plaats van betekenis is Kaltenbrunn, sinds de 14e eeuw een bedevaartplaats. In de op 1260 meter hoogte gelegen Maria Himmelfahrtskirche vind je het doel van de pelgrimages: het kruis met de gegeselde en verminkte Christus, van Andreas Thamasch uit 1697. Reeds in 1272 werd hier een kapel gebouwd door ridder Erbo Schenkenberg, als boetedoening voor een moord die hij begaan had.
Je rijdt dan naar het hoofddorp van het dal: Feichten, waar de weg overgaat in een tolweg. Verder op je weg kom je langs een stuwmeer: de Gepatsch Stausee (rechtsom heen en linksom terug) op een hoogte van 1765 meter, waarna je nog door kunt rijden tot aan de voet van de Weisssee Spitze, bij de aanvang van de Kaunertalgletsjer. Je bent dan op een hoogte van 2.750 meter en je begrijpt dat hier ook gedurende de zomermaanden kan worden geskied.
Als je geen hele dag wilt uittrekken voor de tocht, maak deze dan in de (na)middag, wanneer de zon de bergen roze en rood kleurt. De tocht is geen aanrader voor beginnende automobilisten of voor mensen zonder ervaring met het rijden in de bergen. Maar mooi........

10 prachtige bestemmingen in Het Kaunertal en Tirol en Vorarlberg