District Landeck

Swipe

Nauders

Het plaatsje (1394 m) staat ook wel bekend als ‘het drielandenpunt’. In een schitterende omgeving nabij de Reschenpas, de doorgangsroute naar Italië, ben je ook zomaar in Zwitserland.

Het is centraal gelegen in een groot skigebied, maar in de zomermaanden kun je er prachtige, goed gemarkeerde, wandeltochten maken. De inwoners van Nauders die hun dorp altijd met de Reto-Romaanse naam Danuder aanduiden, staan bekend om hun gastvrijheid. Er kunnen drie maal zoveel gasten ondergebracht worden als het aantal inwoners die het dorp telt.

Nabij de Gerichtsburcht met kerkers en folterkamers bevindt zich de oudst bewaard gebleven kerk van Tirol, de Leonhards Kapelle. Het is niet meer dan een kleine, rechthoekige gebedsruimte, typerend voor de plattelandskerken van Tirol in vroeger dagen. In de kerk zijn romaanse en gotische fresco’s te bewonderen.

Hoog boven Nauders ligt Schloss Naudersberg, een bolwerk uit de 13e eeuw. In 1980 ging het slot over in particuliere handen en het werd grondig gerestaureerd. In het kasteel, dat op maandagen gesloten is, vinden regelmatig rondleidingen plaats. In het tot het complex behorende museum richt men zich vooral op de omgeving en wordt uitgebreid stilgestaan bij de betekenis van de Reschenpas door de eeuwen heen.

10 prachtige bestemmingen in Nauders en Tirol en Vorarlberg