District Landeck

Swipe

Serfaus

Ietwat bezijden het Oberinntal, tussen Nauders en Landeck en bereikbaar vanuit Ried im Oberinntal, ligt Serfaus (1429 m). Het ligt op een plateau en de rivier Inn stroomt bijna 600 meter onder je. Het plateau maakte in de Romeinse tijd deel uit van de ook elders genoemde Via Claudia Augusta. Je vindt er de oudste bedevaartskerk van Tirol: Unsere Liebe Frau im Walde. De naam is ontleend aan een houten Mariabeeld, gesneden in de 12e eeuw, dat in de omliggende bossen gevonden zou zijn.

Vanuit Serfaus kun je een bezichtiging van een zilvermijn regelen. Ongetwijfeld zullen je, even buiten Serfaus, de ‘piramiden’ opvallen. Het zijn in dit geval geen graven maar door de natuur gevormde bergen uit gletsjerpuin. Dat ze nauwelijks aan de top afbrokkelen heeft te maken met de geringe hoeveelheid neerslag die in deze streek valt, statistieken wijzen uit dat er gemiddeld van 2.000 zonne-uren per jaar valt te genieten en de bijnaam voor het plateau is dan ook ‘zonneterras van Tirol’.

Het wintersportgebied van Serfaus is ontstaan door de samenvoeging van de skigebieden van Serfaus, Fiss en Ladis. De ruim 160 skipistes met een totale lengte van 212 kilometer zijn zeer divers. Bijna 1200 sneeuwmachines zorgen ervoor dat de 28 km zwarte, 121 km rode en 47 km blauwe piste, alsmede de oefenpistes, in optimale conditie verkeren. Op 8 november 2014 werd het gebied door een internationale jury aangewezen als beste ski-oord van 2014.

Serfaus is nagenoeg vrij van verkeer. Het parkeerterrein buiten het dorp heeft een ondergrondse spoorbaan die je vanaf de parkeerplaats rechtstreeks naar het dalstation brengt.

10 prachtige bestemmingen in Serfaus en Tirol en Vorarlberg