District Lienz 
Oost-Tirol

Swipe

Het Gschlosstal

Direct nadat je vanuit Salzburgerland de Felbertauerntunnel bent gepasseerd in de richting van Lienz, zijn er al tal van natuurlijke verrassingen. Direct na de tolhokjes bevindt zich aan de linkerzijde de Daberbach, er recht tegenover, aan de andere zijde van het Tauerntal zie je de indrukwekkende Schildbachfall. Aan de rechterzijde, in de richting van de Grossvenediger, bevinden zich Aussergschloss en Innergschloss.
Je kunt het Gschlosstal inrijden nabij Landeck Säge en met de auto doorrijden tot aan het Matreier Tauernhaus. Vandaar zul je te voet verder moeten. Algemeen wordt erkend dat dit (niemen)dalletje het mooiste doodlopende dal is van het oostelijk Alpengebied. De wandeling naar de dorpen is eenvoudig, maar als je dat wilt kun je ook gebruikmaken van openbaar vervoer: een koets. Onderweg passeer je het fotogenieke dorp Aussergschloss en een pittoresk rotskapelletje. In Innergschloss, op 1691 meter hoogte, bevindt zich een Jausenstation (restaurant in de bergen, Jause betekent letterlijk: 'tussendoortje'), waar je zich niet alleen kunt laten vergasten op een uitstekende lokale maaltijd, maar van waaruit je ook een adembenemend uitzicht hebt op de Grossvenediger, de op een na hoogste berg van Oostenrijk.
Voor de liefhebbers is het mogelijk om vanuit Innergschloss een ongeveer vier uur durende en niet al te moeilijke rondwandeling te maken door een prachtig natuurgebied (bekend onder de naam 'Das Auge Gottes'). Uiteindelijke bereik je, op zo’n 2500 meter hoogte, de voet van de gletsjers die van de Hohe Tauern afglijden.

10 prachtige bestemmingen in Het Gschlosstal en Tirol en Vorarlberg