District Lienz 
Oost-Tirol

Swipe

Tirol en Vorarlberg

Het Hochpustertal is eigenlijk geen op zichzelf bestaand dal, maar een gebied. Het omvat het Pustertal, het Villgratental en het Tiroler Gailtal. In z’n algemeenheid zou je kunnen zeggen dat het westelijke gedeelte van Oost-Tirol gevormd wordt door het Hochpustertal.

Men noemt het Hochpustertal ook wel 'de tuin van de Dolomieten'. Deze naam is niet uitsluitend commercieel, het voorjaar is in het dal zeer uitbundig vanwege de grote hoeveelheid zon die alles in hoog tempo een kleurrijk aanzicht geeft. Terwijl op de bergen nog volop sneeuw ligt en de skiërs en langlaufers nog actief hun sport beoefenen, is het in sommige delen van het Hochpustertal, met name op de noordelijke hellingen, al mogelijk om een kleurtje op de doen op een terrasje.

Er worden vele speciale arrangementen aangeboden, zowel in de zomer als in de winter. Op enkele plaatsen heeft men zelfs speciale arrangementen voor kinderen. Terwijl de ouders zich op een andere manier uitleven, worden de kinderen door goed opgeleid en geschoold personeel (jaarlijks wordt hen een test afgenomen) bezig gehouden en beleven ze tal van spannende avonturen.

Onder het motto Alpin Aktiv Hochpustertal organiseren de bergscholen diverse activiteiten, in de winter variërend van het beklimmen van een bevroren waterval tot georganiseerde skitochten naar plaatsen waar je anders nooit zou komen, in de zomer bergwandelingen naar dezelfde gebieden, zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar.

Vakanties in Oostenrijk

Hotel Silvretta

Op een prachtige plek midden tussen de bergen en in het centrum van Serfaus vind je Hotel Silvretta. Een sfeervol hotel met...

v.a. 289.00 p.p.

Oostenrijk > Kärnten > Berg im Drautal-Standplaats

Camping Berggruss

De rondom in het groen gelegen camping wordt jaarlijks bezocht door veel terugkerende Nederlanders. Vooraan een speeltuin voor de kleintjes, centraal gelegen...

v.a. 91.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg