District Reutte

Swipe

Tirol en Vorarlberg

Gelegen op een hoogte van 1075 is het dorp vooral in trek bij gezinnen met kinderen. Je vindt er een dierenparkje waarin een leuk speelpark. Wij zouden zeggen dat het een soort kinderboerderij is met aaibare dieren.

Mensen die op zoek zijn naar culturele achtergronden bezoeken Bichlbach vooral vanwege een tweetal kerken. De parochiekerk Sint Laurentius stamt uit 1736 en is voorzien van prachtige plafondschilderingen, terwijl de kansel een schoolvoorbeeld is van fraai houtsnijwerk in rococostijl. Even buiten het plaatsje, of eigenlijk erboven, ligt de barokke Sint Josefskerk uit 1710. Het is een zogenaamde 'Zunftkirche', een kerk die opgedragen is aan het gilde van timmerlieden, metselaars en steenhouwers, de enige gildekerk die Oostenrijk nog telt. De kerk werd gebouwd onder leiding van bouwmeester Andreas Hafenegger von Tannheim die later furore zou maken als stadsbouwmeester van Praag. Alleen al het vergulde hoofdaltaar maakt een tocht naar de kerk voor de liefhebber de moeite meer dan waard.

Vakanties in Oostenrijk

Wintersport-HOT

Hotel Alpina

Centraal gelegen hotel in Hinterglemm. De skilift ligt op een steenworp afstand. Hier bent u op het juiste adres indien u een...

v.a. 659.00 p.p.

Autovakanties-HOT

Hotel Stern

Smaakvol ingericht en gezellig hotel midden in het sfeervolle centrum van Ehrwald.

v.a. 58.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg