District Reutte

Swipe

Ehrwald

De hoogste berg van Duitsland, de 2961 meter hoge Zugspitze, is bereikbaar vanuit Ehrwald (994 m). Je maakt dan gebruik van een van de oudste kabelbanen van Oostenrijk die in 1926 in gebruik genomen werd. Vanuit het dorp heb je een schitterend uitzicht op deze alpenreus.

Maar, Ehrwald biedt veel meer. Als je rond 21 juni in de buurt bent dan kun je genieten van het zogenaamde 'zonnewende vuur'. Het landschap wordt verlicht door duizenden fakkels waarmee tegen de berghellingen de meest fantastische figuren worden uitgezet. In 2010 werd dit gebeuren door de UNESCO aangewezen als cultureel erfgoed. Wil je een kijkje nemen in een natuurreservaat dan is een bezoek aan het Ehrwalder Becken een aanrader.

In de winter verandert het gebied in een landschap met sneeuw en ijs. Er is een tweetal skigebieden: de Ehrwalder Almbahen en de Wettersteinbahnen. De Ehrwalder Almbahn begint aan de grens van het dorp, waar je op een hoogte tussen 1100 en 1900 meter gebruik kunt maken van 26 kilometer goed geprepareerde pistes en loipes. Daarvoor kun je gebruik maken van een 7-tal skiliften.

Voor de Wettersteinbahnen moet je iets hogerop, deze bevinden zich op de flanken van de Zugspitze op een hoogte die varieert tussen de 1000 en de 1500 meter. De totale lengte van de pistes in dit gebied bedraagt ruim 22 kilometer, waarvoor een 6-tal liften beschikbaar is.

 

 

10 prachtige bestemmingen in Ehrwald en Tirol en Vorarlberg