District Reutte

Swipe

Lermoos


Een van de oudste plaatsen in het gebied is Lermoos. Reeds in 1020 werd het in de analen vermeld en dat had van alles te maken met de ligging aan de weg over de Fernpass. De economische betekenis van Lermoos nam af nadat er aanmerkelijk betere wegen over de bergen werden aangelegd, zoals over de Arlberg.

Halverwege de 20e eeuw besloot men om zich te gaan toeleggen op het toerisme en momenteel kan gezegd worden dat Lermoos tot de belangrijkste wintersportgebieden van Tirol behoort. Samen met Ehrwald en Biberwier vormt het de Zugspitz Arena, een groot skigebied. Dat wil niet zeggen dat het op 1003 meter hoogte gelegen plaatsje alleen in de winter toeristen trekt. Ook in de zomer staan er tal van activiteiten op het programma. Lermoos is, net als de twee andere plaatsen (samen ook wel Zugspitsdörfer genoemd), een wandelgebied bij uitstek.

Omdat veel activiteiten gezamenlijk worden georganiseerd (Zugspitz Arena) biedt het dorp ook in de zomermaanden een meer dan verzorgd programma aan. Getuige het aantal overnachtingen (jaarlijks zo'n half miljoen) voelen veel toeristen zich in deze omgeving thuis. Vroeger was het minder populair bij doorgaande toeristen. Lange files slingerden zich dagelijks door het dorp. Sinds de aanleg van de Leermoser tunnel (1984) is de rust voor een belangrijk gedeelte weergekeerd. Lermoos is ook met de trein bereikbaar, het ligt aan Ausserfern spoorlijn.

10 prachtige bestemmingen in Lermoos en Tirol en Vorarlberg