District Reutte

Swipe

Vils

De kleinste stad van Oostenrijk heet Vils (826 m), doorsneden door de gelijknamige rivier. De stad telt minder dan 1500 inwoners (2014) en heeft stadsrechten sinds 1327. In Tirol spreekt men van de Ackerbürgerstadt Vils. Daaruit blijkt dat de landbouw van grote betekenis was voor de stad en de omgeving, maar geleidelijk aan kreeg de industrie een grotere betekenis, vooral dankzij de ontwikkeling van Ausserfern spoorlijn.

De parochiekerk, gewijd aan Maria Hemelvaart, werd vanaf 1709 gebouwd op de plaats van de vervallen vorige kerk en in 1723 ingewijd. Het oorspronkelijke orgel dateerde uit 1728 en het was het eerste orgel in Oostenrijk op luchtdruk. In 1995 werd dat orgel vervangen door het huidige exemplaar. In de kerk bevinden zich vier altaren en de inwoners van Vils worden door vijf klokken opgewekt om naar de kerk te komen. De oudste klok werd gegoten in 1524.


Ten noordwesten van de stad kun je de overblijfselen bezoeken van wat ooit een burcht was die de stad bescherming bood en waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 14e eeuw. 
De omgeving van Vils leent zich bij uitstek voor mooie, niet al te zware wandelingen, in de winter komen er graag gasten om te langlaufen.

10 prachtige bestemmingen in Vils en Tirol en Vorarlberg