Dodekanesos

Swipe

Griekse Eilanden

In de oudheid was dit de hoofdstad van Kalymnos. Een enorme aardbeving in 554 v.Chr. maakte hier een einde aan toen dit stukje land aan de westkant van het hoofdeiland werd afgescheurd en de stad in zee verdween. Vanuit de plaats Myrties gaan kleine boten naar Telendos, waar het goed toeven is aan de vulkanische stranden en het pittoreske haventje. Er kan ook overnacht worden.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

Appartementen Topaz

De perfecte thuisbasis om het mooie Samos te ontdekken! Appartementen Topaz biedt eenvoudige, nette kamers midden in het schilderachtige vissersdorpje Kokkari. Dit...

v.a. 459.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden