Dodekanesos

Swipe

Tilos

Tilos ligt tussen Nysiros en Chalki in en heeft een oppervlakte van 63 km2. Per boot is het o.a. vanuit Rhodos te bevaren. Er wonen maar een paar honderd mensen. De meeste bewoners zijn in de jaren vijftig van de vorige eeuw geëmigreerd.

Het eiland is in zijn geheel uitgeroepen tot beschermd natuurgebied vanwege het grote aantal zeldzame vogels dat er voorkomt en de vele bloemen- en plantensoorten. Kortom een paradijsje voor natuurliefhebbers. In grotten op het eiland zijn botten van olifanten gevonden die nauwelijks 1.20 m tot 1.60 m hoog waren. Deze dwergolifantensoort ontstond nadat het eiland was losgescheurd van het vaste land zo’n 6 miljoen jaar geleden en de grote olifanten zich moesten aanpassen aan hun nieuwe habitat. In het museum bij de Charkadio grot zijn de botten en andere prehistorische vondsten tentoon gesteld.

De mooie hoofdstad in het noorden van het eiland heet Megalo Chorio en ligt rondom een Johannieterkasteel dat op een rots staat. Zuidelijk van Megalo Chorio aan de kust ligt de belangrijkste havenplaats Livadia. Ten westen hiervan ligt het verlaten Mikro Chorio. Het eiland heeft veel kerkjes en kapelletjes. Het Byzantijnse klooster van Agios Pantelemonas aan de oostkust is een pelgrimsoord voor veel gelovigen. Het ligt aan een groene kloof en biedt een prachtig uitzicht.

Princess of Kos

Princess of Kos? Zoals de naam van dit 4-sterren All Inclusive hotel al doet vermoeden, voel je je hier tijdens je verblijf...

v.a. 548 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tilos en Griekse Eilanden