Downtown Orlando

Swipe

Downtown Orlando

Lake Eola Park

Lake Eola Park is een geliefde plek voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het park is leuk om er samen te komen, eenden en zwanen te voeren of een ontspannen wandeling te maken. Het prachtige gelijknamige meer heeft in het midden een opvallende fontein, die ´s avonds een schitterende lichtshow met muziek weggeeft. Op Independance Day vindt er ook nog eens een spetterende vuurwerkshow plaats, waar duizenden mensen naar komen kijken. Die dag spelen rond het meer live bandjes, worden spelletjes georganiseerd en er is vol op te eten en drinken.

Er is veel te doen in het park, je kunt er met een bootje in de vorm van een zwaan rustig dobberen of genieten van een live muziekvoorstelling in het Walt Disney Amphitheatre. Ook kun je er heerlijk eten bij één van de restaurants aan het water. Mocht je zelf wat mee willen nemen, dan kun je bij de supermarkt aan de overkant van het meer alles inslaan voor een uitgebreide picknick.

Iedere zondag is er een markt met verse groente, fruit, allerlei smakelijke hapjes en drankjes, de Lake Eola Farmers Market. Je kunt daar ook terecht voor andere leuke koopjes, zoals schoenen, tassen en sieraden.

Locatie: 195 N Rosalind Ave Orlando, FL 32801

Winkelen, restaurants en uitgaan in Downtown

Orlando zelf is niet erg groot, vandaar dat je in Downtown gemakkelijk van de ene wijk naar de andere kan lopen.

Ga bijvoorbeeld naar Thorton Park, een gezellige en rustige buurt met speciale boetieks, leuke restaurants en fonteintjes.

In het westen vind je het hart van Downtown Orlando, Orange Avenue en Church Street. In Orange Avenue tref je veel restaurants, bars, clubs, winkels, kunstgalerijen en een bioscoop aan. Ook Church Street heeft veel bars en clubs, waar je tot in de late uurtjes kunt dansen. Daarnaast staat Church St. Station ook bekend als de ‘Old Orlando Railroad Depot’ en ademt een historische sfeer.

In Mills Avenue zijn een heleboel kleine, maar goede eetcafés en voor de meer trendy winkels en restaurants ga je naar Winter Park.

10 prachtige bestemmingen in Downtown Orlando en Orlando