Dubai Creek

Swipe

Dubai Creek

De Dubai Creek is een inham in Dubai-stad. Het verdeelt het centrum van Dubai-stad in twee delen: de wijk Deira (noorden) en Dubai Bur (Dubai zuid). Het is het historische deel van Dubai waar ooit in vervlogen tijden de handelaars tussen Mesopotamië en India hun waren uitstalden. Nog steeds varen de traditionele dhows door de Creek. U kunt zelf gebruik maken van de waterbussen of de watertaxi’s die men hier ook wel abra’s noemt. Vanaf de waterbussen en watertaxi’s heeft u een adembenemend uitzicht op de architectonische wonderen in de vorm van wolkenkrabbers die zo typerend zijn voor Dubai. Op de oever van Dubai Bur kunt u een wandeling maken over de Creek Promenade, met een fraai uitzicht op de stad.

De meeste bedrijvigheid vindt u aan de noordzijden die men ook wel Baniyas Road noemt. Tussen den bruggen Al Maktoum, vernoemd naar de familie van de sheikh, en Al Garhoud kun je rustig op adem komen n het Creek Park. U zult zien dat u niet de enige bent. Aan het einde van de Creek vindt u het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary. Voor informatie over dit bijzondere natuurreservaat verwijs ik u naar de webpagina’s betreffende Planten- en dierenleven. Er worden op de Dubai Creek aantrekkelijke dhow cruises, vaak inclusief diner, georganiseerd.

Citymax Bur Dubai

Het Citymax Bur Dubai is een uitstekend 3-sterrenhotel en biedt je de perfecte uitvalsbasis om te shoppen! Met verschillende Karama winkels, restaurants...

v.a. 467 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dubai Creek en Dubai