Dubrovnik-Neretva

Swipe

Orebic

De stad is genoemd naar de familie Orebić, die bekende en uiterst vakbekwame zeevaarders voortbracht. Zeevaart is dan ook altijd het belangrijkste middel van bestaan geweest voor de inwoners van de stad. Het plaatselijke maritieme museum vertelt u er alles over. In de omgeving van het stadje vindt u fraaie zand-, kiezel- en rotsstranden. Vanwege de aanwezigheid daarvan én het bezit van een leuke jachthaven, is Orebić voorbestemd om een toeristenplaats van betekenis te worden.

De meeste mensen zullen Orebić echter aandoen op hun tocht naar Korčula, wachtend op de ferry. Als dat lang zou duren kunt u wellicht een bezoek brengen aan het franciscanenklooster en de kerk uit de 15e eeuw. Buiten de stad ligt de berg Sv. Ilija. Deze is bijna 1.000 meter hoog en kan, mits conditie en schoeisel daarop zijn afgestemd, beklommen worden. U zult steeds omhoog moeten kijken, er zijn geen aangelegde paden wat de beklimming extra interessant maakt zonder gevaarlijk te zijn. U bent drie tot vier uur onderweg, maar de tocht loont de moeite.

De Italianen hadden de berg Viperaberg genoemd. Vipera betekent adder en u begrijpt daarmee de noodzaak van goed schoeisel. Bovendien zijn stevig schoeisel en goede kousen een vereiste in verband met de mogelijkheid van de aanwezigheid van teken.

10 prachtige bestemmingen in Orebic en Kroatië