Eilat

Swipe

North Beach

Ten noorden van de Marina (houd het water aan uw rechterhand) strekt zich een lang strand uit dat eindigt bij de Jordaanse grens; ieder deel van dit noordelijke strand (North Beach) heeft een eigen naam, zoals Neviot Beach, Royal Beach, Gold Beach, Star Fish Beach, Red Beach, Seagull Beach en Sun Bay Beach. In de directe omgeving van het -Neviot Café kunt u zich in elke denkbare watersport uitleven. Op het laatste stuk strand, voor de grens met Jordanië, wordt veel vrij gekampeerd. Het wordt door de autoriteiten oogluikend toegestaan, maar men staat hier geheel op eigen risico.

Dit deel van het grondgebied van Eilat is uitstekend geschikt om in het voor- en najaar trekvogels te bespieden (zie kaart ‘Vogels bespieden). Andere goede plekken zijn de zoutpannen ten oosten en noorden van de landingsbaan van het vliegveld en het grondgebied van de kibboets Eilot. Jaarlijks telt men met gebruikmaking van radar ongeveer 1 miljard trekvogels. Meer dan 400 vogelsoorten passeren Eilat op hun weg van (Oost-)Europa naar Afrika. In het Bird Sanctuary worden (jeep)excursies georganiseerd naar onder andere een vogelring-station. Het Bird Sanctuary is eenvoudig per auto bereikbaar. U rijdt met uw auto Eilat uit in de richting van het noorden de Negevwoestijn in via de Arava Road. Buiten Eilat neemt u de afslag rechts in de richting van Yitzhak Rabin Border Crossing, de grensovergang met Jordanie. Voordat u de grensovergang bereikt gaat u rechts in de richting van het vogelgebied. U kunt hier de vele trekvogels bewonderen, zien hoe ze gevangen genomen worden, vervolgens worden geringd en samen met u weer worden vrij gelaten.

Men informeert u verder over de speciale internationale reasearch projecten waar men in dit gebied aan meewerkt. Zorg dat u uiterlijk om 9.30 uur in het gebied aanwezig bent. Om 11.00 uur zijn de meeste activiteiten weer achter de rug. U kunt ook contact opnemen met Jill van Birdtours, tel. 05-02112498. Zij komt u met een landrover bij uw hotel ophalen. Noam organiseert een gelijkwaardige tour en is bereikbaar via tel. 05-23377714 of [email protected].

Aan de andere zijde van de Marina (houd vanaf de Marina het water aan uw linkerhand) liggen, voor de hotels Neptune, Moriah en Sport, de drukst bezochte stranden van Eilat. Ook dit deel hoort bij het North Beach. Vanaf de wandelboulevard heeft u een goed uitzicht op de baai, de achterliggende bergen en de zonaanbidders/sters. Het strand eindigt bij het Red Rock Hotel, hoe dichter u bij dit hotel komt hoe rustiger het op het strand wordt.

De bebouwde kom van Eilat strekt zich uit tegen de achterliggende heuvels en heeft niet veel bezienswaardigheden.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in North Beach en Israël