Eisacktal (Valle Isarco)

Swipe

Zuid-Tirol

De schilderachtige binnenstad van Sterzing is autovrij en u zult zich er zeker vermaken (tenzij u er, zoals hierboven vermeld, in de vroege namiddag arriveert). Tal van winkels nodigen u uit inkopen te doen. Neem een kijkje in het gemeentehuis en bezoek het bergbouwmuseum in de Jöchlsturn. Als u onder de uit de 15e eeuw daterende stadstoren door wandelt (kan niet missen, staat midden in de hoofdstraat) dan komt u bij de Heilige Geestkerk, heel mooi met prachtige fresco’s. Aan de andere kant van de stad, een kwestie van terug onder de toren door, Neustadt (de hoofdstraat) door, rechtdoor via de Gänsbacher Strasse totdat u links de afbuiging van de Deutschhaus Strasse ziet aan het eind daarvan de parochiekerk. Het gaat niet om deze kerk maar de kleine kerk ernaast, de rondgebouwde Elisabethkirche. Vergaapt u zich daar aan het plafond. In het gebouw van de Deutschordenskommende bevindt zich het Multscher museum waarin zich prachtige voorwerpen en schilderijen bevinden met betrekking tot de rooms katholieke kerkgeschiedenis.

Vanuit Sterzing kunt u het Pfitscher Tal inrijden via weg 508. Het ruim 20 kilometer diepe dal wordt bezocht door rustzoekers in de zomer en door wintersporters in de winter. Het strekt zich uit van Sterzing tot Stein. Bergwandelaars mogen ook graag hun tenten in het dal opslaan vanwege de goede wandelmogelijkheden in het hooggebergte. Zij maken bijvoorbeeld de tocht van Stein naar het Pfitscher Joch op de grens met Oostenrijk, of van Platz naar de Brennerpass.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol