El Calafate en omstreken

Swipe

El Calafate en omstreken

Het nationale park Los Glaciares met de gletsjer Perito Moreno. Het dorpje El Chaltén aan de rand van de berg Fitz Roy 

In dit hoofdstuk neem ik je mee landinwaarts van de provincie Santa Cruz naar een van de mooiste plekjes van Patagonië: het nationale park Los Glaciares. Hier zijn niet alleen de imposante gletsjers Perito Moreno en Upsala, maar ook prachtige donkerblauwe meren omringd door een ruig maanlandschap of enorme bossen. Je bent in een van de mooiste gebieden van Argentinië met als vertrekpunt het stadje El Calafate. Het is genoemd naar de plaatselijke blauwe bes, waar de legende vertelt dat als je deze bes eenmaal hebt gegeten je altijd naar de plek terug zult keren! 

Maar er is nog meer te zien, want het bergbeklimmersdorpje El Chaltén niet ver van de massieve bergen Fitz Roy en Torre wordt een steeds populairdere bestemming. Je maakt dan ook kennis met het typische Patagonische weer, onvoorspelbaar! Het kan uren zonnig zijn en dan ineens omslaan een in regen- of hagelbui. En je maakt kennis met de straffe wind! 

Het mooie aan dit gebied is dat het voor iedere natuurliefhebber aantrekkelijk is. Voor de bergbeklimmer zijn de Cerro Fitz Roy en Torre een uitdaging. Hou je van wandelen dan kun je in dit park je hart ophalen. Je kunt boottochten maken over de gigantische meren, er zijn wandelingen over de gletsjers en ‘s avonds kun je overnachten of dineren in een estancia (een grote herenboerderij) waar je kunt genieten van een uitgebreide Patagonische maaltijd onder de meest heldere sterrenhemel. 

Maar ik neem je ook mee over een van de meest verlaten wegen van Argentinië naar het noorden van de provincie: La Ruta 40! Wat de Route 66 in Noord-Amerika is, is deze weg voor de Argentijnen. Totaal van het hoge noorden naar het zuiden (Río Gallegos): 4667 km! Spectaculair, maar zwaar want eenvoudige faciliteiten zoals, een servicestation of een wegrestaurant zijn er moeilijk te vinden. Ons traject is ruim 330 km. 

Want de reis eindigt bij het stadje Perito Moreno. Daar aan de rand van het Andesgebergte zijn grotten met tekeningen te zien die hier het Lascaux van Argentinië worden genoemd. Cueva de las Manos. 

10 prachtige bestemmingen in El Calafate en omstreken en Argentinië