El Pilar de la Mola

Swipe

Formentera

El Pilar de la Mola, kortweg El Pilar genoemd, is het grootste dorp op het oostelijk deel van Formentera. Het religieuze centrum van het dorp is de 18e-eeuwse Església de Nuestra Senyora de Pilar.

Mola Veil de la Mola

Een onverharde weg, even voorbij El Pilar, leidt naar een fraaie molen uit 1778 die nog geheel intact is. Deze Mola Veil de la Mola heeft tot ver in de huidige eeuw het graan voor de eilandbewoners gemaald.

Faro de Formentera

Als u terugrijdt naar de verharde weg en rechtsaf slaat, dan komt u vanzelf bij de Faro de Formentera. Deze zogenoemde vuurtoren van Formentera ligt op een 192 m hoge klif op de uiterste oostpunt van het eiland.

Jules Verne

Links van de vuurtoren staat een zuil met gedenkteken ter herinnering aan de schrijver Jules Verne die in zijn geschriften zijn tijd ver vooruit was. Het eiland Formentera stond in een van zijn boeken model voor een eiland waarop een komeet insloeg.

Foto Onze Formentera Expert
Onze Formentera Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Het eiland Formentera bestaat uit twee delen die door een brede zandbank met elkaar verbonden zijn. Rondom het eiland liggen parelwitte stranden. Ronnie schreef het Reishandboek Ibiza en Formentera.

Vakanties in Spanje

8 prachtige bestemmingen in Formentera