Entertainment

Swipe

Cultuur

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling publiceert wekelijks een Cultuuragenda in het dagblad de Ware Tijd. Drukbezocht zijn de opvoeringen van creools volkstoneel in theater Thalia (sinds 1837) aan de Dr. J.F. Nassylaan in Paramaribo. De voorstellingen zijn in het Sranantongo en een goede grap laat zich helaas niet in het Nederlands vertalen. De strekking van de moralistische stukken kunt u echter niet missen. Ook het Cultureel Centrum Suriname (CCS) vertoont optredens van onder meer toneelschool N.A.K.S. (Na Arbeid Komt Sport). Naast toneel zijn er nog dansvoorstellingen van diverse scholen, exposities en culturele avonden.

Kunstzinnige locaties

Theater Thalia, Nassylaan 4,

9 472812. Oudste theaterzaal van Paramaribo.

Cultureel Centrum Suriname (CCS), Henck Arronstraat 112, 9 472369. Theater/filmzaal en bibliotheek.

Theater Unique, Frederik Derbystraat 23-25, 9 472812. Toneel, cabaret, muziek, lezingen, voordrachten.

Ready Tex Art Boutique/Gallery, Maagdenstraat 44, 9 474380. Exposities van Surinaamse beeldende kunstenaars. Tevens eigenaar van expositieruimte De Hal aan de Grote Combéweg. 

Instituto Venezuelano para cultura y cooperacion. Venezolaans instituut bevordert cultuurbeleving door het onder meer verzorgen van kunstexposities en danslessen, en via zijn Spaanstalige biblio-theek. Fred Derbystraat 64a, 9 470759.

House of Arts, Kleine Dwarsstraat 1 (tegenover terras ’t Vat), 9 426585. Kleine expositieruimte op bovenverdieping.

Rondreizen

Groepsrondreis Suriname

Tijdens deze rondreis maak je kennis met veel verschillende kanten van Suriname. Zo fiets je langs de historische plantages in het Commewijne...

v.a. 2329.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cultuur en Suriname