Entertainment

Swipe

Sport en Ontspanning

Relaxen

House of Pureness, Velthuizenlaan 65, Paramaribo, tel.: 431953. Gemoedelijk ontspanningscentrum met arrangementen waarin naar keuze bubbelbad, infrarood sauna, oosterse peeling en massage.

Thermen Hermitage, Jourilaan 56, Paramaribo, tel.: 439800. Oosters baden in riant Turks bad annex beautycenter.

Sportief

De enige echte sport die telt is voetbal en dan vooral langs de lijn. In het Anthony Nestystadion, Jagernath Lachmonstraat 171 of het SVB-stadion aan de Cultuurtuinlaan 7 kunt u meemaken hoe moeilijk de ‘scheids’ het heeft om de rivaliserende spelers uit elkaar te halen. Bij een wedstrijd Robin Hood tegen Transvaal kunnen de gemoederen hoog oplopen. Bent u geen fan van het balspel, dan zijn er andere mogelijkheden:

Zwemmen: Openbaar zwembad, Parima, Weidestraat/hoek J.A. Pengelstraat, Paramaribo. Aan wijzigingen onderhevige openingstijden. Bel voor up to date informatie op tel.: 475700/479870.

De luxehotels met zwembad bieden naast zwemmen ook gelegenheid tot zonnebaden. Dat de toerist de martelende middagzon vrijwillig ondergaat, schept grote verbazing bij de Surinamer. Topless bruinen is ongewoon. Voor niet-hotelgasten is zwemmen tegen betaling mogelijk.

Sportclubs in Paramaribo

Ontspanningsverenigingen Dolfijn, H.J. Benjaminstraat 1 en Oase, Commewijnestraat 23 bieden een scala aan recreatiemogelijkheden van tafelvoetbal tot zwemmen. Toegankelijk voor introducés van leden.

Squashen: Multifit squash en bewegingscentrum, dr. J.F. Nassylaan 135, tel.: 425002/

410911. Ook mogelijkheid tot aerobics en fitnesstraining.

Sportschool Body Heat, K.O.B.-centrum, Burenstraat, tel.: 482681. Lichaamsbeweging onder begeleiding.

Golfen: Aan de weg naar Zanderij, iets buiten de stad, bevindt zich de Golfclub Paramaribo. In het droge seizoen is een rondje op de twaalf holes de moeite waard. Tel.: 482681. Greenfee: US$ 25.-.

Rondreizen

Groepsrondreis Suriname

Tijdens deze rondreis maak je kennis met veel verschillende kanten van Suriname. Zo fiets je langs de historische plantages in het Commewijne...

v.a. 2329.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sport en Ontspanning en Suriname