Ertholmene-archipel

Swipe

Ertholmene-archipel

Een uur varen ten noordoosten van Bornholm ligt een eilandengroep met een uniek, onbedorven karakter. Honden en katten zijn er niet toegestaan, auto's evenmin.

Het eiland Grosholm (niet toegankelijk) is een beschermd natuurgebied waar elk jaar grote groepen alken en andere zeevogels komen broeden.

Op het grootste eiland Christiansø staat nog een goed bewaarde 17e-eeuwse burcht die tot in de jaren veertig van de vorige eeuw dienstdeed als strafgevangenis. De grote toren heeft een imposante diameter van 25 meter. Vanaf de bijbehorende vuurtoren heb je een fantastisch panorama op de omgeving. Er wonen slechts 110 mensen op het eiland onder wie behalve vissersfamilies ook kunstenaars die zich door de bijzondere omgeving laten inspireren. Een lokaal bestuur heeft Christiansø niet maar de vuurtorenwachter wordt beschouwd als de ongekroonde 'koning'. Hij bekleedt verschillende openbare functies. Christiansø is met een houten draaibrug verbonden met buureiland Frederiksø waar een museumpje is gevestigd. Je kunt Christiansø tijdens een dagtocht vanuit Bornholm bezoeken.

10 prachtige bestemmingen in Ertholmene-archipel en Denemarken