Everglades National Park

Swipe

Everglades National Park

Het populaire Everglades National Park is het grootste erkende sub-tropische wildernis-park op het Noord Amerikaanse continent en ligt op ongeveer zes uur rijden van Orlando. Een bezoek aan dit natuurgebied is een avontuur op zich en veel mensen zien het als één van de highlights van hun vakantie.

Deze zogenaamde ‘wetlands’ bevatten vers en brakke wateren en moerassen vol met dierenleven en unieke plantensoorten. Je vindt er het grootste mangrove gebied van het westelijk halfrond, een enorme prairie met steppengras en een broedgebied voor bijzondere vogels. Ook staat langs de Mahogany Hammock Boardwalk (een aangelegd pad van tropisch hardhout) de grootste mahonieboom van het land.

Je kunt het gebied al wandelend verkennen, of met een tram of fiets, via de rondweg Shark Valley en via de paden tussen Flamingo en Floriday Bay.

Het is ook heel leuk om met een rondleiding mee te gaan of, heel spannend, met een zogenaamde airboat die tussen de alligators en krokodillen vaart. Mocht je aan één dag niet genoeg hebben, dan kun je op verschillende plekken kamperen.

10 prachtige bestemmingen in Everglades National Park en Orlando