Fajara

Swipe

Fajara

Fajara ligt tussen Bakau en Serekunda. Eigenlijk weet niemand waar de plaats begint en waar deze ophoudt. Officieel is het een wijk van Bakau. Sommigen spreken over Bakau New Town, anderen over Fajara, weer anderen over Bakau. Feit is dat Fajara een betrekkelijk luxe voorstad van Bakau is met veel luxe woningen waar zich veel beter gesitueerde Gambianen hebben gevestigd. Onder hen de vroegere president van Gambia: Sir Dawda Kairaba Jawara.

in het oog springt de internationaal bekende 18-holes, par 69 golfcourse, de Fajara Golf Club. Als u een balletje wilt slaan dan kan dat, u moet dan lid worden van de golfclub en u kunt uw gang gaan. Lidmaatschap is al mogelijk voor een periode van 1 dag.

Een andere bezienswaardigheid in Fajara wordt gevormd door de in de plaats gelegen militaire erebegraafplaats, de Fajara War Cemetery aan de Kairaba Avenue. In een uitstekend onderhouden parkje zijn ruim 200 militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen.

De meesten van hen maakten deel uit van de RWAFF, de Royal West African Frontier Force. De militairen die van deze eenheid deel uitmaakten kwamen uit Gambia, Ghana, Nigeria en Sierra Leone en voerden vooral ondersteunende taken uit. Ze werden ingezet op vele plaatsen in de wereld. Velen van hen sneuvelden elders en liggen op erebegraafplaatsen ver van hun land.

Ook op deze begraafplaats liggen militairen van verschillende nationaliteiten: Britten, Canadezen, Fransen, Australiërs, Nieuwzeelanders en een Noor. Bij de ingang van de begraafplaats is een gedenksteen ingemetseld ter nagedachtenis aan Gambianen die elders in het land begraven zijn.

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn er nog enkele graven bijgekomen waarin veteranen zijn bijgezet die de oorlog overleefden en voor hun moed gedecoreerd werden. Na hun overlijden werden ze alsnog begraven op deze erebegraafplaats.

African Village

In African Village, de naam zegt het al, verblijf je in een?dorpje?. Met de kleurrijke natuurlijke omgeving, prachtige planten, rieten hutten en...

v.a. 520 p.p.

Djeliba Aparthotel

Het aparthotel Djeliba is een mooi verblijf dat in verschillende opzichten uniek te noemen is. Mede door de kleurrijke Gambiaanse sfeer, de...

v.a. 519 p.p.

Sun Beach

In het meest westelijk puntje van het levendige Cape Point vind je het heerlijke 4-sterrenhotel Sun Beach. Niet alleen is Sun Beach...

v.a. 799 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Fajara en Gambia