Fez en het Midden-Atlas-gebied

Swipe

Azrou

Het kleine Amazigh (Berber)stadje Azrou, genoemd naar de grote rots (‘azrou’ in het Berbers) aan de westkant van de stad, ligt op 1250 m hoogte. Deze stad werd gesticht door de nomadische Amazigh (Berber)stam de Beni M’Guild, die oorspronkelijk uit de Sahara afkomstig was.

Het is een regionaal centrum met een grote wekelijkse markt op dinsdag. Hier kun je de plaatselijke Amazigh (Berber)tapijten met dessins op een rode achtergrond kopen. De prachtige omgeving bestaat uit plateaus, cederbossen en visrijke meren. Je kunt hier mooi wandelen en dan oog in oog komen te staan met een kolonie berbermakaken, niet al te schuwe rustige apen die het eten dat je geeft kritisch benaderen. Het is eigenlijk beter om ze niet te voeren. In Azrou zou een museum over de Midden-Atlas komen. Er is een grote nieuwe moskee en het centrum is de Place Mohammed V.

Excursie vanuit Azrou

Het Berber-dorp Ain Leuh ligt 32 kilometer ten zuiden van Azrou. In juli is hier het Festival de Moyen Atlas met diverse ambachten en muziek. Er is een grote markt op woensdag. Hier komen de Imazighen (Berbers) van de M’Guild-stam naartoe. In de omgeving zijn de ruïnes van een kasba, bronnen en een waterval.

10 prachtige bestemmingen in Azrou en Marokko