Flores en Corvo

Swipe

Flores en Corvo

Enkele cijfers

Enkele cijfers Flores

• Bevolking: 3793 inwoners
• Aantal steden: 2
• Aantal parochies: 11
• Oppervlakte: 141 km2
• Maximum breedte: 12,5 km
• Maximum lengte: 17 km
• Hoogste punt: Morro Alto (914 meter)

 

Enkele cijfers Corvo

• Bevolking: 430 inwoners
• Aantal steden: 1
• Oppervlakte: 17 km2
• Maximum breedte: 4 km
• Maximum lengte: 6,5 km
• Hoogste punt: Estreitinho (718 meter)

Hoogtepunten

Flores en Corvo zijn de 2 meest westelijke eilanden van de Azoren en liggen zo’n 1u20 minuten vliegen van São Miguel. De twee eilanden herbergen een schat aan natuurpracht. Alleen al de vele watervallen op Flores en de caldeira op Corvo zijn al de moeite waard om de eilanden niet over te slaan tijdens je bezoek aan de Azoren. Vanaf Flores en Corvo zie je het uiterste punt van Europa. Het kleine eiland ‘Monchique’ draagt deze titel en is nog steeds voor zeevaarders een trouw herkenningspunt. Flores, wat 'bloemen' betekent kreeg zijn definitieve naam rond 1475. Dit omwille van het overvloed aan bloemend die er groeit. Corvo kreeg zijn naam door de zeekraai die er voorkomt. De 'Corvi Marini'. Deze naam komt al voor in de Medici atlas van 1352.

Sete Lagoas (Flores)

De 7 meren vindt je in het centrale gedeelte van het eiland en ze zorgen voor een betoverend landschap.

Rocha dos Bordöes (Flores)

Deze basaltformatie is een rij van horizontale zuilen die naast elkaar zijn gezet. Naast deze berg vindt je de ‘Aguas Quentes’, een warmwaterbron die je er aan doet herinneren dat het eiland van vulkanische oorsprong is.

Waterval van Ribeira Grande (Flores)

Deze waterval is meer dan 100 meter hoog en transporteert het water langs kleine rivieren naar de zee. De waterval heeft verschillende brede of dunnere stralen waardoor het geheel nog spectaculairder wordt.

Poça do Bacalhau (Flores)

Deze 90 meter hoge waterval in Faja Grande heeft een meer waar je in kan zwemmen en waar je kunt genieten van een natuurlijke Hydro massage.

Lajes en Santa Cruz (Flores)

De twee steden van het eiland zijn niet al te groot maar wel heel gezellig en gastvrij. Geniet van de oude gebouwen en de kerken. Lajes heeft een zuivelmuseum en in Santa Cruz vertelt het etnografisch museum over het dagelijkse leven door middel van gebruiksvoorwerpen. Overdag en ’s avonds kun je genieten van enkele typische gerechten in de restaurants van de steden.

Caldeira en Monte Grosso (Corvo)

Corvo kun je bezoeken met een motorboot. De persoon die deze private overzetdienst verzorgd geeft je tijdens de boottocht graag wat uitleg over de eilanden. Hij laat je ook de alleen vanaf zee te aanschouwen vulkanische grotten op Flores zien. Aanschouw ook de vele watervallen die rechtstreeks in zee klateren en de verschillende soorten zeevogels die zich op de rotsen nestelen. Als je geluk hebt tijdens de overzet dan komen er dolfijnen even 'hallo' zeggen.

De caldeira op Corvo is één van de mooiste van de Azoren. Ze is 300 meter diep en heeft een breedte van 3400 meter. In de caldeira tref je twee kleine meren omringd door enkele kleine eilandjes. De mist die erover hangt geeft deze plek een mysterieuze aanblik.

Monte Grosso is het hoogste punt van het eiland (770 meter)

Sport en ontspanning

Flores en Corvo lenen zich zoals de andere eilanden enorm om prachtige natuurwandelingen te maken. Op Corvo kun je het beste een gids huren die je meeneemt op een wandeling rond de caldeira. Duiken, zwemmen zijn de populairste watersportactiviteiten. Bergbeklimmen doe je weer het best bij de Ribeira dos Algares en Ribeira do Cabo op Flores. De vogelspotter komt hier ook zeker aan zijn trekken.

8 prachtige bestemmingen in Flores en Corvo en Azoren