Franklin D. Roosevelt Memorial

Swipe

Washington D.C.

Het Franklin D. Roosevelt Memorial is één van de meest bezochte locaties in Washington DC. De hoogstaande en bijzondere architectuur trekt mensen van heinde en verre en daarnaast is president Roosevelt de populairste president ooit.

Het bouwwerk en het omringende landschap werd ontworpen door architect Lawrence Halprin en bevat vele sculpturen gemaakt door verschillende beroemde kunstenaars. Het Franklin D. Roosevelt Memorial werd in 1997 opengesteld voor publiek en je ziet er onder andere granieten muren die vier kamers in de open lucht markeren. Deze geven elk een verschillende regeerperiode van president Roosevelt weer van 1933 tot 1945. Ook zijn er verschillende watervallen gebouwd en kun je uitspraken van de president lezen die zijn uitgebeiteld. In de eerste kamer vind je een Informatie Centrum. Vooral in het donker is het Franklin D. Roosevelt Memorial indrukwekkend, met de verlichte watervallen en sculpturen tegen de donkere achtergrond.

Het heeft meer dan vijftig jaar geduurd voordat het monument gereed was. Dit is deels te danken aan de president zelf, die aan had gegeven geen groots eerbetoon te willen. Nabestaanden hebben lang getracht de bouw van het huidige Memorial tegen te gaan, maar uiteindelijk verloren zij de strijd.

Na de opening werd er door mensen met een lichamelijke handicap geprotesteerd tegen het feit dat de eveneens gehandicapte president nergens in een rolstoel werd afgebeeld. President Clinton besloot daartoe tot het maken van een (klein) beeld waarin president Roosevelt in een rolstoel zit. Deze staat in de eerste van de vier kamers, bij het bezoekerscentrum. Daarnaast werd het hele gebied rolstoelvriendelijk gemaakt en kun je er zelfs gratis gebruik maken van rolstoelen.

Bij het Informatie Centrum vind je tijden van de (gratis) rondleidingen met een gids. Natuurlijk kun je ook gewoon zelf rondkijken. Overigens mag je absoluut niet zwemmen in de fonteinen in het park, alhoewel pootjebaden hier en daar oogluikend wordt toegestaan.

Locatie: 1850 West Basin Dr SW, Washington, DC 20242

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.