Freedom Trail

Swipe

Freedom Trail

Om de geschiedenis van Boston echt goed te leren kennen, is het wandelen van het vier kilometer lange pad, de Freedom Trail, een heel interessant en leuk begin. Er liggen 16 locaties langs deze route die van historisch belang zijn. Een lijn van rode verf of een rode steen op het trottoir geven aan dat je de route van de Freedom Trail volgt. De wandeling loopt via Downtown Crossing, het Financial District en North End richting Charlestown. Met tekens wordt aangeduid welke locatie bij het pad behoort en door middel van bordjes met pijlen weet je welke kant je op moet.

Wanneer je zonder gids de Freedom Trail wilt lopen is het is handig om een routekaart met informatie op te halen bij het informatiecentrum in Boston Common, waar de route officieel begint. In de bijgeleverde brochure lees je bijvoorbeeld ook of er een toegangsprijs wordt gevraagd voor een specifieke locatie. Je kunt daarna zelf bepalen of je ineens alles wilt zien of dat je er meerdere dagen over doet. Dat is natuurlijk geheel aan jou.

Het is ook mogelijk om een 90 minuten durende rondleiding met gekostumeerde gids te boeken. Er zijn verschillende rondleidingen met ieder een eigen thema, die soms slechts een deel van de route aandoen. Je kunt ook kiezen voor een audiotour van twee uur, deze kun je zelfs al van te voren downloaden via de officiële website of bij het Informatiecentrum aanvragen.

10 prachtige bestemmingen in Freedom Trail en Boston