Freedom Trail

Swipe

11. Faneuil Hall

Je vervolgt de route naar de Faneuil Hall, ook wel bekend als de 'Cradle of Liberty' (Bakermat van de Vrijheid). Op de eerste verdieping van dit gebouw vond vroeger de grootste openbare markt van Boston plaats. Tegenwoordig zijn er vooral veel winkels.

Op de tweede verdieping werd echter veelvuldig vergaderd door patriotten die vochten tegen de Britse overheersing. Samuel Adams was één van de leiders en je ziet een standbeeld van hem voor de ingang van Faneuil Hall.

Op de derde verdieping is het hoofdkantoor van de ‘Ancient and Honorable Artillery Company of Massachusetts’, één van de oudste militaire organisaties ter wereld.

Op het dak van Faneuil Hall’s staat een gouden sprinkhaan als windwijzer, die de oorspronkelijke eigenaar van het gebouw erop heeft laten plaatsen. Tijdens de oorlog in 1812 werd aan vreemden gevraagd wat er op de top van Faneuil Hall stond. Als je het antwoord niet wist, werd je aangemerkt als verdacht persoon.

Vandaag de dag leggen jaarlijks ongeveer 500 nieuwe burgers de Eed van Trouw af in Faneuil Hall, waarna zij zich rechtmatig Amerikaans Staatsburger mogen noemen.

Locatie: 1 Faneuil Hall Square, Boston, MA 02109

10 prachtige bestemmingen in 11. Faneuil Hall en Boston