Freedom Trail

Swipe

2. Massachusetts State House

Het statige Massachusetts State House is de tweede bestemming op de route van de Freedom Trail. Het werd aan het eind van de 18e eeuw ontworpen door Charles Bulfinch als nieuw centrum voor het bestuur van de staat Massachusetts. Het pand stond lange tijd algemeen bekend als één van de mooiste gebouwen in het land.

Vooral de gouden koepel op het herenhuis trekt veel aandacht. In eerste instantie was deze van hout, werd daarna bedekt met koper, om uiteindelijk met 23-karaats goud te worden bekleed. Een vergulde houten dennenappel siert de top van de koepel, refererend aan de houtkap als meest belangrijke industrie in de 18e eeuw. Een ander opvallend symbool is een houten kabeljauw van 1,5 meter, die in de vergaderruimte van het Huis van Afgevaardigden hangt. Daarmee wordt de kabeljauwvangst ook als industrie van grote betekenis weergegeven.

In één van de tuinen zie je een bronzen sculptuur, 54th Massachusetts Regiment Memorial genaamd. Hiermee eert men de Afrikaanse-Amerikaanse soldaten, die tijdens de Burgeroorlog ten strijde zijn getrokken. Eén van de soldaten was William Carney, die tijdens de bestorming van Fort Wagner in South Carolina de regimentsvlag veilig wist te stellen. Hij kreeg als eerste gekleurde man de Medal of Honor (Medaille van Eer).

Locatie: 24 Beacon Street, Boston, MA 02133-1030

Bostonia Village

Wanneer je toe bent aan een relaxte zonvakantie in het Griekse zonnetje dan is Bostonia Village zeer geschikt. In deze Sunweb Villages...

v.a. 289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in 2. Massachusetts State House en Boston