Freedom Trail

Swipe

5. King’s Chapel and Burying Ground

Locatie nummer vijf van de Freedom Trail is King's Chapel and Burying Ground. De begraafplaats die bij de kapel King’s Chapel ligt is de oudste van de stad Boston. Hier liggen een aantal belangrijke figuren uit de geschiedenis van Boston begraven, zoals Mary Chilton, de eerste vrouw die van de Mayflower afstapte.

De mooiste en meest bekeken grafzerk in Boston is die van Joseph Tapping’s. Hier vechten Vadertje Tijd en een skelet over de onontkoombaarheid van de dood.

De bijbehorende kapel bevat één van de oudste spreekstoelen van het land en werd in de 17e eeuw door de Britten gebouwd, als tegenhanger van de Puriteinse kerken. Omdat deze later veel te klein bleek voor alle kerkgangers, werd er een grotere stenen kerk omheen gebouwd. Het schitterende interieur is een voorbeeld van de toenmalige stijl.

Een interessante legende gaat trouwens over de kerkbanken in de kerk. Gevangenen die veroordeeld waren om in Boston Common te worden opgehangen mochten in King’s Chapel hun laatste gebed opzeggen. Zij werden dan altijd op bankje nummer 13 gezet, ook wel de kerkbank van de veroordeelden genaamd.

Locatie: 58 Tremont St, Boston, MA 02108

Bostonia Village

Wanneer je toe bent aan een relaxte zonvakantie in het Griekse zonnetje dan is Bostonia Village zeer geschikt. In deze Sunweb Villages...

v.a. 289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in 5. King’s Chapel and Burying Ground en Boston