Freedom Trail

Swipe

7. Old Corner Bookstore Building

De Old Corner Bookstore Building wordt beschouwd als één van de meest belangrijke historische gebouwen in Boston. Het is gebouwd in 1711 op land dat ooit van een zekere Anne Hutchinson was. Zij werd vanwege ketterij in 1638 verbannen naar Rhode Island, waar zij het plaatsje Portsmouth stichtte.

In eerste instantie diende de Old Corner Bookstore als apotheek. Later werd het een zeer succesvolle uitgeverij en uiteindelijk een boekenwinkel. In 1960 werd het pand geheel in oude staat gerestaureerd.

Aan de overkant van het gebouw staat het Irish Famine Memorial. Dit is een herdenkingsteken aan de overledenen tijdens de jaren 1845 tot 1850 in Ierland. Toen heerste daar een enorme hongersnood, An Gorta Mor genaamd, omdat de aardappels door ziekte waren aangetast. Meer dan een miljoen mensen stierven en ongeveer hetzelfde aantal emigreerde naar Amerika. Vooral Boston was een gewilde plek.

Locatie: 1 School St., Downtown B, Boston, MA 02108

Bostonia Village

Wanneer je toe bent aan een relaxte zonvakantie in het Griekse zonnetje dan is Bostonia Village zeer geschikt. In deze Sunweb Villages...

v.a. 289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in 7. Old Corner Bookstore Building en Boston