Gauteng

Swipe

Gauteng

Ideaal klimaat

Gauteng ligt op het oostelijke en gemiddeld 1500 meter hoge plateau van Zuid-Afrika. Dit gebied, Highveld, is bezaaid met gras, groepjes bomen en elektriciteitsmasten. Inwoners roemen het klimaat van Gauteng en de voelbare stilte die heerst na zomerse onweersbuien – onwerkelijke stilte in de altijd drukke provincie.

'Plaats van Goud'

Gauteng is ook het gebied van onmetelijke akkers, handel, technologie en zowel goud- als diamantmijnen. Inkomens zijn hier dan ook hoger dan elders in Zuid-Afrika en welvaart is ongeëvenaard in Afrika. Deze comfortabele positie komt echter met een prijskaart: misdaad en ’s lands grootste townships.

Unique selling points

Ondanks het feit dat Gauteng de kleinste provincie van Zuid-Afrika is, kent deze bezienswaardigheden van formaat. Deze zijn gemakkelijk bereikbaar door de snelwegen en binnenwegen. De moderne musea zijn de beste van Zuid-Afrika, wandelpaden leiden door berggebieden, culturele optredens en kunstzinnige evenementen genieten aanzien. Chique winkelcentra garanderen ‘shopping experiences’.

Vereniging van stad en platteland

Volgens statistieken leven in Gauteng (‘Plaats van Goud’) bijna elf miljoen inwoners; circa achttien procent van alle Zuid-Afrikanen. De meeste inwoners leven in Johannesburg en Pretoria; steden die richting elkaar uitbreiden en Gauteng domineren. Buiten deze agglomeratie is Gauteng opmerkelijk landelijk en ongedwongen.

Rondreizen

22-35ers reis Zuid-Afrika

Reis mee met onze gave overland truck langs spectaculaire uitzichtpunten, indrukwekkende wereldsteden en nationale parken. We maken safari's op zoek naar de...

v.a. 2269.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gauteng en Zuid-Afrika