Gebiedsbeschrijving Aisén

Swipe

Cochrane

Na 345 km bereikt de weg Cochrane, hoofdplaats van het zuidelijke deel van Región Aisén, en voormalig eindpunt van de Carretera Austral. Cochrane is een uitgangspunt voor expeditieachtige tochten door het nog nauwelijks opengelegde zuidelijke deel van Aisén, en naar Villa O’Higgins aan het eind van de Carretera Austral. Er zijn paarden te huur voor tochten in de omgeving.

Relatief gemakkelijk bereikbaar is het Reserva Nacional Tamango ten noordwesten van Cochrane, waar korte en langere voettochten kunnen worden gemaakt (zie: Lonely planet: ‘Trekking in the Patagonian Andes’), en guanacos, ñandus, huemules, vossen en Patagonische hazen voorkomen.

Meer het karakter van expedities krijgen tochten naar de uitlopers van de Campo de Hielo, en trektochten naar de 3706 m hoge Monte San Lorenzo op de grens met Argentinië en het afgelegen Argentijnse Perito Moreno Nationaal Park. De zuidelijkste post van Aisén, het afgelegen Villa O’Higgins aan het Lago O’Higgins is in enkele weken over avontuurlijke trails te voet of te paard te bereiken. Villa O’Higgins is sinds 1999 het eindpunt van de Carretera Austral.

10 prachtige bestemmingen in Cochrane en Chili