Gebiedsbeschrijving Aisén

Swipe

De omgeving van Coihaique

Vlak ten noorden van de stad langs de weg naar Puerto Aisén ligt het Reserva Forestal de Coihaique, met mooie wandelpaden en een prachtig uitzicht op Coihaique, maar botanisch minder interessant omdat het grotendeels uit aangeplante dennenbossen bestaat.

Op de weg naar het zuiden, 4 km buiten Coihaique is een afslag naar Cerro Huemules, waar (met veel geluk) huemules zijn te observeren; informeer bij de CONAF.

Met huurauto (of mountainbike) is een mooie rondrit te maken ten oosten van Coihaique naar de meren Frio, Castor en Pollux en het Reserva Nacional ‘Los Lagunas’ bij Coihaique Alto. Prachtige meertjes liggen hier te midden van steeds lager wordend bos van ñirre en lenga op de overgangszone naar de steppe. Tussen de hoge grassen groeien mooie gele orchideeën, in de meren zwemmen regenboogforellen en zijn veel watervogels (zwartnekzwanen, eenden). In het reservaat zijn enkele mooie wandelpaden naar de meertjes Toro en Escondida. Er is een eenvoudige camping en een guardería (de bus naar Coihaique Alto passeert het Reserva Los Lagunas).

43 km ten oosten van Coihaique ligt Coihaique Alto, een grenspost op de overgang naar de eindeloze steppe. In de omgeving van Coihaique Alto zie je overal de schuren van schapenfarms. In de omgeving zijn verder enkele lagunes met flamingo’s.

Een andere interessante excursie is die naar de meren Atravesado, Elizalde en La Paloma ten zuidwesten van Coihaique, waar prachtige natuurlijke bossen van coihues groeien en veel vogels zijn te observeren. Lago Elizalde is beroemd bij sportvissers. Je kunt er boten huren, en er is een luxe hosteria (A), 9231737. Bij alle meren zijn ook kampeermogelijkheden.

10 prachtige bestemmingen in De omgeving van Coihaique en Chili