Gebiedsbeschrijving Aisén

Swipe

Lago General Carrera

Na het vulkaangebied met as volgt een tweede gebergte en een bergpas, de Cajon Cofré. Aan de andere kant wordt het vochtiger en voert de weg door een prachtig stuk gematigd regenwoud. Aan het eind van een lange vallei ligt ten slotte het prachtig azuurblauwe Lago General Carrera, het grootste meer van Chili. Aan het meer ligt het dorpje Puerto Murta (telefoon; winkel; onderdak: keuze uit het eenvoudige Residencial Patagonia (C), en het iets betere Hosteria Lago General Carrera (C) aan de oever van het meer).

25 km verder ligt Puerto Tranquilo. De naam zegt het al: een rustig klein dorpje aan de oever van het meer, een geschikt punt om te overnachten en een bootexcursie naar de geologische bezienswaardigheid (zie onder) aan de overkant van het meer te maken. Puerto Tranquilo heeft winkels, een restaurant, en eenvoudige residenciales, ‘Carretera Austral’ (C) en ‘Los Pinos’ (C).

Excursie naar de ‘Capilla de Marmol’

Aan de overkant van het meer bevindt zich een rotsformatie waar golf-erosie de fraaiste vormen in de marmerrots heeft uitgeslepen zodat een ruimte is ontstaan met ‘zuilen’, die de toepasselijke naam ‘Marmer-kapel’ heeft gekregen. Vanuit Puerto Tranquilo worden boottochten er heen georganiseerd (vlakbij ligt aan de overkant van het meer de geïsoleerde commune Puerto Sanchez, met 200 inwoners).

Vanaf Puerto Tranquilo voert een nieuwe weg (85 km) door de wildernisvallei van de Rio Exploradores naar de kust (Bahia Exploradores). Deze weg loopt langs de indrukwekkende noordkant van de Patagonische ijskap, langs de gletsjers en sneeuwhellingen van de Monte San Valentin. Onderweg kunt u overnachten in het nieuwe hostal Campo Alacaluf (Duitse eigenaars, e-mail: [email protected]).

Een eind verder kruist de weg het Leon-dal, een van de toegangsroutes naar de gletsjers van de Patagonische ijskap. Paden voeren in een dag naar de meertjes Leon, Fierro en Sur aan de voet van de steile gletsjers en rotswanden. Paarden kunnen bij de lokale boeren worden gehuurd om deze tocht te maken.

Bij een nieuwe hangbrug gaat het Carrerameer over in het smallere Lago Bertrand, alvorens het via de Rio Baker naar de Grote Oceaan afwatert. Voor de hangbrug ligt de luxe Terra Luna Lodge 967-431263 (organiseert vervoer, gids en uitrusting voor tocht naar Patagonische ijskap via Lago Leon), en 10 km voorbij de brug is de afslag naar Puerto Guadal (hosteria Huemules) en Chile Chico aan de Argentijnse grens.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lago General Carrera en Chili