Gebiedsbeschrijving Araucanía en Los Lagos

Swipe

Victoria en het Parque Nacional Tolhuaca

Het tussen Los Angeles en Temuco gelegen stadje Victoria werd zo genoemd na de ‘victorie’ in de Salpeteroorlog met Peru. In het rustige Victoria passeert ’s morgens heel vroeg de nachttrein uit Santiago; je kunt hier uitstappen voor de bus naar Curacautín en Lonquimay (of verder slapend doortuffen naar Temuco).

Alleen in de zomer en met een pick-up of 4WD-auto is over een onverharde weg het op 65 km van Victoria gelegen Parque Nacional Tolhuaca te bereiken. Aan de westkant van het gebied ligt de mooie Laguna Malleco, een meer te midden van oerbossen en hoge Andestoppen. Bij het meer is een CONAF-guardería, een camping en zijn bootjes te huur. Van hieruit zijn enkele uitgezette dagwandelingen te maken naar watervallen of omhoog de bergen in. Een vrij slechte onverharde weg loopt dwars door het park naar de mooie aan de oostkant gelegen ‘Termas de Tolhuaca’, beter bereikbaar vanuit Curacautin.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Victoria en het Parque Nacional Tolhuaca en Chili