Gebiedsbeschrijving Centraal-Chili

Swipe

De Termas de Cauquenes en het Reserva Nacional de los Cipreses

25 km ten oosten van Rancagua liggen op 760 m hoogte aan de voet van de Andes de termale bronnen van ‘Cauquenes’. Water met een temperatuur tussen 42 en 48 °C stroomt hier in een groot openluchtbad. De ter-mas zijn al in gebruik vanaf de vroegste koloniale tijd en hebben beroemde bezoekers gehad als O’Higgins en Charles Darwin. Bij de bronnen staat het Hotel Termas de Cauquenes (A), 972-297226. Voordeliger en door reizigers aanbevolen om een paar dagen te relaxen is het paradijselijk gelegen Hotel Club de Campo Coya (B) aan de noordelijke weg van Rancagua naar Coya (Carretera Pte. Frei, 972-297837, kamers in houten chalets met uitzicht op de Andes, goed restaurant, zwembad, golf- en tennisbaan).

Bussen naar de termas vertrekken vanaf de Mercado Central van Rancagua: Empresa Termas de Cauquenes rijdt tweemaal per dag naar de termas. Vanaf de termas voert een onverharde weg 15 km verder de bergen in naar het natuurreservaat ‘Los Cipreses’. Het 36.900 ha grote reservaat omvat de lange vallei van de Rio de los Cipreses in het hart van de Andes, en is omgeven door 4900 m hoge bergen. Het gebied is vergelijkbaar met de bergdalen rond Santiago, met verschillende hooggelegen Andes-ecosystemen, door gletsjers uitgeslepen valleien, watervallen en bergmeertjes. En uitgestrekte gemengde bossen van mediterrane loofbomen (peumo, canelo, quilay, olivillo) en bergcipressen maken dit gebied extra waardevol. In het gebied leven dieren als de gato montes, guanacos (beide bedreigd), vossen, vizcachas, en vogels als condors, arenden, tricahue-papegaai (bedreigd), Magallanesganzen, bandurria’s, en stroomversnellingseenden.

Toegang en voorzieningen

Het Reserva Nacional de los Cipreses is niet bereikbaar per bus. Bussen gaan tot de Termas de Cauquenes; vandaar is het nog 15 km naar het park (liften of te voet). In het reservaat loopt de onverharde weg nog ongeveer 20 km door tot aan het bergweidegebied boven het bos. In het reservaat is een CONAF-post, zijn campings en enkele wandelpaden. Het is ook mogelijk om paarden te huren (informatie bij de CONAF).

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Termas de Cauquenes en het Reserva Nacional de los Cipreses en Chili