Gebiedsbeschrijving Centraal-Chili

Swipe

Excursies in de omgeving van Santiago

Skiën in de Andes

Wie naar Santiago gaat in een van de wintermaanden (jun.-okt.) kan vlak buiten de hoofdstad gaan skiën. De beste skigebieden van Chili liggen direct ten oosten van Santiago, op ongeveer 45 km van het centrum, en zijn vanuit Santiago goed te bezoeken op een dag: Farellones/Colorado, La Parva en Valle Nevado. Voor beginners zijn Farellones/Colorado en La Parva zeer geschikt. De skiliften zijn nieuw (van Oostenrijkse makelij) en pistes worden goed onderhouden en bieden overal een mooi uitzicht. Mooier nog, maar ook duurder, vormt het skigebied van Valle Nevado, dat ook iets verder van Santiago ligt.

Iets verder weg liggen de skigebieden van Portillo (145 km; aan de doorgaande weg naar Mendoza) en Lagunillas (70 km; in de Cajon del Maipo).

Alle skigebieden strekken zich tot boven de 3000 meter uit en hebben goede droge poedersneeuw. Dagkaarten kosten hier ongeveer 18 tot 23 euro. Skibussen vertrekken dagelijks om 8.00 uur vanaf het ‘Omnium’ gebouw in de wijk Las Condes (Av Apoquindo 4900, L 47, 92463344) naar Farellones/Colorada, en om 8.00 uur vanaf het Parque Arauco-winkelcentrum naar La Parva. Ook vertrekken meermalen per dag busjes vanaf de Plaza de Armas (informeer bij de SERNATUR-kiosk op Ahumada, die kaartjes verkoopt; koop wel je kaartje vooraf) naar een van de omliggende skigebieden. De busrit duurt ruim anderhalf uur. In de zomer kunnen vanuit Farellones bergwandelingen worden gemaakt, en kan de 5000 m hoge Cerro Plomo worden beklommen.

Wijngaarden rond Santiago

Diverse beroemde wijngaarden in de nabijheid van Santiago houden dagelijks gratis tours met wijnproeven en wijnverkoop (bel in alle gevallen van tevoren voor een reservering; vervoer dien je zelf te regelen; bussen vanuit Santiago). Viña Santa Carolina, vlak bij het Estadio Nacional in de wijk Ñuñoa, 92232733, is het best bereikbaar, want midden in Santiago gelegen. Neem taxi-colectivos vanaf Av Vickuña Mackenna. Viña Concha y Toro, 98503123, in het dorpje Pirque vlak bij Puente Alto (op weg naar de Cajon del Maipo) is een van de grootste wijngaarden van Chili en heeft meermalen per dag tours. Taxi-colectivos naar Puente Alto en Pirque vertrekken vanaf de Plaza Italia in Santiago. Viña Undurraga, 98172346, is een andere grote wijngaard en ligt vlak bij het dorp Melipilla, 35 km buiten Santiago. Neem buses Peñaflor vanaf de terminal de Buses Borja, Alameda 3250.

10 prachtige bestemmingen in Excursies in de omgeving van Santiago en Chili